onsdag 5. januar 2011

Gran Canaria dag 7


I dag har det blitt 2500 høydemeter og 127 km på 6 timer. Vi har vært på øyas høyeste punkt som er Pico de las Nieves (1949 moh). Været har vært helt fantastisk hele dagen, ikke en sky på himmelen.


Vi syklet opp til Ayacata samme vei som vi syklet dag 4, dvs via El Doctoral og Santa Lucia. Tok en cola i Ayacata før vi fortsatte mot toppen. Vi visste det skulle være bratt noen km fra Ayacata og det var bratt, men det var bare 3-4 km. For meg som er vant til høye fjell med Bergodal, var dette bare barnemat. Det var likevel deilig med en liten fotopause ved Roque Nublo. Dette er øyas mest kjente klippe som er en del av en vulkansk pipe i følge guideboken.


Det flatet av videre oppover så klatringen opp til toppen gikk veldig greit. Fantastisk utsikt fra toppen!


Ser også Roque Nublo i det fjerne som vi noen km tidligere var helt i nærheten av.


Syklet hjem via Ingenio. Det var en bratt nedkjøring der det tidvis var veldig dårlig asfalt. Fra Ingenio og hjem var det tungt. Da var denne jenta temmelig tom og klar for mat og dusj...

I går kveld lekte vi charterturister igjen. Var ute og tok en avskjedsøl med Glenn og moren hans som reiste hjem i dag. Det er riktig underholdende, men også temmelig flaut som norsk... I morgen blir det hviledag. Det skal bli deilig etter 7 dager på sykkelen. Da blir det kanskje litt trening uten sykkel, men mest solseng og bok. Gleder meg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar