fredag 19. november 2010

Endelig helg...

Her har det blitt taco i magen etter jobb og shopping. Det ble treningsfri i dag etter ei tøff kombinasjonsøkt i går. Først en rolig løpetur på 1 t før intervaller på rulla. Kjørte 2 x 5 min før et drag på 30 min.

Forrige uke testet jeg meg for første gang på sykkel. Testen foregikk på NIMI Ullevål. Jeg skulle ta både laktatprofil og max test. Da jeg hadde gjennomført laktatprofilen og var godt i gang med max testen, røk pedalen. Dermed ble testen avbrutt og jeg måtte komme tilbake dagen etter for å kjøre max testen. Vet ikke om dette påvirket resultatet siden jeg allerede var godt i gang dagen før. Moro skal det bli å sammenligne resultatet med ny test til våren.

Terskelen min ligger ca 158 slag/min og 185 watt. Det er en utnyttelse på 84 % av max. Jeg har fått nye sykkelsoner som stemmer bedre med den opplevelsen jeg har når jeg trener og konkurrerer.

Max watt endte på 250 og pulsen 182 slag/min. Jeg har selv sett høyere puls både i trening og konkurranser så er usikker på hva det betyr. Kanskje det betyr at jeg ikke tok meg skikkelig ut?

Oksygenopptaket mitt er 44,2. Jeg følte begrensningen lå mye i beina og følte jeg kunne presse pulsen mer. Men det er vanskelig å si siden jeg aldri har gjort dette før. I tillegg har jeg syklet mindre og løpt mer i oktober og dette kan kanskje også påvirke resultatet. Tror det blir viktig å ta høsttesten rett etter sesongen, slutten av september eller begynnelsen av oktober.

Gleder meg allerede til ny test i april. Målet er å øke oksygenopptaket, øke watt og bedre utnyttelsen på terskel. Testen har gitt meg ytterligere motivasjon til å trene for å bli enda bedre! Jeg anbefaler alle å ta en slik test, det er en viktig test selv om man ikke trener for å konkurrere fordi det sier mye om helsen.

Et lavt oksygenopptak øker risikoen for hjerte- og karsykdommer og diabetes, uavhengig av om du er overvektig eller ikke. Husk at kondisjonen er mye viktigere for helsen enn antall kilo du veier.

Ha en strålende helg med fysisk aktivitet, frisk luft og masse overskudd!! Just do it :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar