tirsdag 3. mai 2011

Mallorca dag 12

I dag skulle være den store dagen i fjellene. Trine og jeg kjørte samme tur for 2 år siden og det fristet til gjentagelse. Vi var 7 stykker som syklet sammen ut fra hotellet kl 10. Det var Trine, Jan Kristian, Unni, Harald, Ivar og Magnus.

Meg, Trine & Ivar


Harald klar for langtur

Jan Kristian
Vi hadde kikket på kartet og funnet en effektiv vei opp bunnen av det første fjellet. Planen fungerte nesten helt perfekt og vi kom oss opp til fjellene på en "billig" måte. Vi kjørte sammen til den første bakken. Den var på 7,9 km og hadde en gjennomsnittlig stigning på ca 5 %, noe som passer meg veldig bra! På toppen av bakken møttes vi på "Tankställe", hvor vi ikke akkurat var alene... God stemning blant fornøyde syklister!

"Tankställe"

Påfylling på første topp

Jan Kristian på første toppNeste mål og dagens kanskje største høydepunkt var Sa Calobra. Det spesielle med denne bakken er at vi kjører fra toppen på 682 moh og ned til 0. Bakken er 9,5 km og har en gjennomsnittlig stigning på 7 %.

På toppen før vi kjørte ned til bunnen

Trange passasjer på vei nedover0 moh

682 moh og endelig oppe!


Etter Sa Calobra fortsatte vi mot Soller. Flotte omgivelser før en fantastisk nedkjøring til Soller.Etter mye cola og sjokolade, ble det lunsj i Soller. Det var godt med ciabatta i stedet for Snickers.Etter "lunsj" (klokka var rundt 17) var det rett inn i den siste bakken, col de Soller.

Det ble en lang dag på sykkelen. Vi var først hjemme på hotellet etter kl 19. Tilsammen nesten 7 timer effektivt og 16 mil i tillegg til 2445 høydemeter.


Unni, Ivar og Harald kjørte samme runde med unntak av Sa Calobra. Det ble også en solid langtur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar